Málnás – pálinkás szaloncukor

málnás pálinkás szaloncukor recept

A házi szaloncukor készítése egyáltalán nem bonyolult dolog, ráadásul tökéletes módja annak, hogy ráhangolódjunk az ünnepekre, ráadásul az olvadt csokoládéba mártogatás az egyik legjobb stresszoldó – és valljuk be, nagy szükségünk van erre december közepén.

Íme egy mennyei recept: 

Málnás-pálinkás szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg blansírozott mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 1 ek cukor
  • 1 ek Nobilis Málna Pálinka
  • 10 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítése:

  • A mandulát a porcukorral késes robotgépbe teszem és egészen finomra őrlöm. 
  • A málnát kis lábosba teszem és az 1 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzöm. 
  • Szűrőn átpasszírozom, a magokat kidobom. 
  • A málnapépet lehűtöm, majd a pálinkával együtt a cukros mandulához keverem.
  • Amíg a csokoládét felolvasztom, a málnás marcipánmasszát behűtöm.
  • A csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágom, közepes tálba teszem és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztom. 
  • A maradék csokoládét nagyon finomra vágom. 
  • Az olvasztott csokoládét leveszem a gőzről és hozzákeverem a maradék csokoládét, simára, fényesre keverem.
  • A málnás marcipánból kis gombócokat formázok és a csokoládéba mártom őket. 
  • Sütőpapírral bélelt tálcára teszem és hagyom, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). 
  • Selyempapírba csomagolom és dobozba teszem. Nem árt, ha hűtőben tároljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUHungarian
en_USEnglish hu_HUHungarian
  • Nincs termék a kosárban